divendres, 27 de març del 2020

P5 EMAT



Bon dia a tots i totes!  
Avui us proposem fer una sessió d’ENTUSIASMAT 

PER COMENÇAR: 

Cantem la cançó dels números:



Comptem endavant i enrere amb els dits. Del 0 al 10, començant sempre amb el dit polze, després índex, mig, anular i petit. I del 10 al 0 començant per amagar el petit, després anular, mig, índex i polze. 
Problemes orals(Us expliquem com els fem a la classe: els nens/es es posen les mans darrera l’esquena amagades. L'adult llegeix el problema, si convé es pot llegir dos vegades, quan acaba diu: PENSO-PREPARO-MOSTRO, i llavors els nens/es ensenyen el resultat amb els dits. Podem fer-ho nosaltres també amb ells i així ells sols s’autoavaluen quan veuen el nostre resultat). 
  1. La Maria té 5 anys i en Pere 8. Quants anys més té en Pere? 3 anys 
  1. Si tinc 8 mandarines i me’n menjo 2. Quantes mandarines em queden? 6 mandarines 
  1. El Victor i la Lia ahir van  llegir 3 pàgines d'un conte i avui 4. Quantes n’han llegit en total? 7 pàgines 

ENSENYEM-APRENEM: 
Juguem al memory CERCO FORMES Es tracta de jugar a un memory de figures geomètriques (cercle, oval, triangle equilàter, rombe, quadrat i rectangle) Posem les cartes cara avallCada jugador agafa i mostra  dues cartes. Si les figures no formen parella les tornem a deixar, si les figures formen parella el jugador se les queda. Recordeu que hem de dir el nom de cada figura geomètrica!  
Podeu dibuixar les figures geomètriques en un full en blanc, dins d’un quadrat per retallar-les i poder jugarMireu aquestes són les figures geomètriques per fer el memory: 
  


PER ACABAR: 
Busca objectes a casa que tinguin les formes geomètriques treballades al memory. Per exemple la forma del rectangle:un marc de fotos. 

_________________________________________________________________________


*Aquí teniu dos contes per explicar en què consisteix el virus COVID-19 als vostres fills i puguin entendre una mica més la situació que estem vivint:



EL MUSSOL I EL CORONAVIRUS






*Us recordem:

- Durant tot el dia d'avui encara està en marxa el repte "JO EM QUEDO A CASA, envieu la vostre foto a l'instagram de l'escola o al mail de les vostres tutores. Animeu-vos, ja tenim moltes fotos  però encara falta la teva!😉
- També podeu participar a la iniciativa solidària cartes amb el cor que vau rebre per email.
-Podeu enviar-nos fotos de les activitats que feu al mail de les tutores, estem esperant les vostres produccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada