dimecres, 1 d’abril del 2020

P5-EMAT




Bon dia a tots i totes!  
Avui us proposem fer una sessió d’ENTUSIASMAT.  
PER COMENÇAR: 
  • Comptem endavant i enrere amb els dits. Del 0 al 10, començant sempre amb el dit polze, després índex, mig, anular i petit. I del 10 al 0 començant per amagar el petit, després anular, mig, índex i polze. 
                                                 
  • Demanem als nens que s’imaginin que un coet està a punt d’enlairar-se. Els demanem que s’ajupinComencem el compte enrere des de 10 i, quan arribem a 0, els alumnes salten amb les mans aixecades. Ho repetim dos o tres cops per practicar el càlcul enrere. També podem  començar amb un nombre inferior a 10 

Problemes orals: (Us expliquem com els fem a la classe: els nens/es es posen les mans darrera l’esquena amagades. L'adult llegeix el problema, si convé es pot llegir dos vegades, quan acaba diu: PENSO-PREPARO-MOSTRO, i llavors els nens/es ensenyen el resultat amb els dits. Podem fer-ho nosaltres també amb ells i així ells sols s’autoavaluen quan veuen el nostre resultat): 
  1. Cada dia em menjo un entrepà. Quants entrepans em menjaré en cinc dies? 5 entrepans. 
  1. Tenim cinc pomes i som nou alumnes. Quantes pomes ens falten per tenir-ne una cadascú? 4 pomes.  
  1. Cinc nens s’amagaven al bosc. La bruixa malvada va agafar-ne quatre i els va convertir en granotes. Quants nens queden?  1 nen. 

ENSENYEM-APRENEM: 
Us proposem que fabriqueu una màquina de sumes o restes, on poder afegir diferents elements (colors, taps, cigrons, boles de plastilina...) i així poder practicar les sumes i restes d’una manera ben divertida. Aquí us deixem diferents models de màquines: 
              Insertando imagen... 

PER ACABAR: 
L’alumne amb els ulls embenats, va escoltant els números que li dictem del 0-10 i els va escrivint en un full o una pissarra. Després, obre els ulls i comprovem com ho ha fet.  

Us animem a enviar un vídeo o alguna foto de les activitats proposades en aquesta sessió d’Entusiasmat a: 
Ivette.valls@martorell.femlamerce.cat 

*Us deixem unes feinetes d'EMAT i LUDILLETRES per repassar conceptes treballats a classe:
EMAT i LUDI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada